Uzman uyarıyor: Saç ekimi tıbbi bir işlemdir, uzman kişiler tarafından yapılmalıdır

genişletmek

KAYNAKİHA

Estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Dr., saç ekiminin eskiden sadece bazı merkezlerde yapıldığını ancak artık çok yaygınlaştığını ancak bu işlemin steril ortamda ve doktor kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi. Mahmut Yıldız saç ekimi hakkında bilgi verdi.

İşlem steril ortamda yapılmalıdır

Uzman Dr. Mahmut Yıldız, saç ekiminin tıbbi bir işlem olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Bu nedenle steril ortamda veya ameliyathane şartlarında, uzman hekim gözetiminde yapılmalıdır. Günümüzde bu sektör öyle bir noktaya geldi ki maalesef “merdiven altı” olarak tanımlayabileceğimiz ortamlarda da saç ekimi yapılabilmektedir. Unutulmamalıdır ki ilk ve en önemli konu hastanın sağlığıdır. “Ayrıca bu tür yerlere yapılan saç ekimi sonrasında en sık karşılaşılan sorunlar arasında komplikasyon veya başarısız sonuç durumunda muhatap bulamayan hastalar da yer alıyor” dedi.

Lokal anestezi ile yapılır

Saç ekiminin, saç dökülmesini engellemek için şifrelenen ense bölgesinden farklı yöntemlerle alınan saç köklerinin (greftlerin), saç dökülmesinden kaynaklanan açık alanlara ve tepe ve ön kısımlarda köklenmenin olduğu açık alanlara nakledilmesi olduğunu anlatan Yıldız, kafa derisi. şunları söyledi: “Önceki yıllarda işlem FUT yöntemiyle yapılırken, günümüzde FUE yöntemiyle ekim yapılacak bölgenin açıklığına göre işlem 4-8 saate kadar sürebilmektedir. 'Lokal anestezi yöntemi' ile sadece greftin alınacağı boyun bölgesi ve ekimin yapılacağı bölgeye bazen hastanın anestezi sırasında ağrı duyduğu kısa süreli sedasyonla anestezi uygulanabilmektedir. bilgi verildi, bu durum hastanın tercihine bırakıldı.

Hastaya saç ekimi planlanırken hastanın yaşı, saç dökülmesinin devam edip etmediği, ekim yapılacak alanın büyüklüğü ve ekim yapılacak alanın sıklığı önemlidir. Genellikle 24-25 yaşlarından önce saç ekimi yapılmaması tavsiye edilir. Çünkü o yaşta saç ekimi gerektiren saçların seyrelmesi, saçların seyrelmesinin ilerleyen yıllarda da devam edeceğinin göstergesidir. Kişinin saç dökülmesi hızla devam ettiğinden beklemekte fayda vardır. Hangi alanın daha fazla açılması, nerelerde daha fazla ekim yapılması gerektiği önceden hesaplanmalıdır. Saç ekimi yaptıracak kişinin sonuçla ilgili endişelerinin giderilmesi ve alacağı yaklaşık sonuç hakkında bilgi verilmesi de oldukça önemlidir. Çünkü günümüzde pek çok yerde ve özellikle internet ortamında bu konuyla ilgili çok fazla bilgi kirliliği yaşanıyor. Bu durum hastaları rahatsız etmekte ve beklentilerinin sınırlarını aşmasına neden olmaktadır. Yeterli yoğunluğun elde edilebilmesi için bazen 2 ekim seansı yapılması gerekebilmektedir. Hastanın önceden bilgilendirilmesi gerekiyor” dedi.

Saçların çıkması 1 yılı bulabilir

İşlemin ekim yapılacak alanın açılmasına bağlı olarak 4-8 ​​saate kadar sürebileceğini belirten Yıldız, şöyle konuştu: “Hasta 2 ila 3 gün sonra tekrar kontrole çağırılır ve ilk yıkama işlemi gerçekleştirilir. Bazen ekilen saçlar 3-4 hafta içinde dökülebilir ancak 3 ay sonra tekrar çıkmaya başlar. 6 ay ile 1 yıl arasında ise son şeklini alır. Saç ekimi işleminde kişinin herhangi bir hastalığının olup olmadığı ve varsa kullandığı ilaçlar önemlidir. Bunlardan en önemlileri kalp ilaçları ve antikoagülanlardır ve bunların belli bir süre bırakılmasında sakınca olup olmadığı öğrenilir. Bir süre sonra “Sigara, alkol ve kafeinli içeceklerin de bırakılması ya da azaltılması tavsiye ediliyor” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: