İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, merkezde düzenlenen programda, Obezite Merkezi'nin başarısını duyunca hem sağlık çalışanları hem de halkla gurur duyduğunu söyledi.
Obezitenin çağın hastalığı olduğunu vurgulayan Usta, şöyle konuştu: “Biz ameliyat olması gereken hastaları da ameliyata yönlendiriyoruz. Ama biz bu süreci ameliyata gerek kalmadan da yönetiyoruz. Kalp merkezi, suda doğum ve felç merkezi gibi daha birçok özel hizmetimiz var.” Her birini halkımızın sağlığı ve ihtiyaçları doğrultusunda planlıyoruz ve planlamaya devam edeceğiz.” dedi.
USTA, şehir hastanesinin önümüzdeki yıl ekim ayında hizmete gireceğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Sağlık Bakanımız da bugün bize müjdeyi verdi. Bir yıl sonra şehir hastanesinde daha ihtisaslaşmış ve daha büyük tesisler yapmaya devam edeceğiz ama buradaki merkezimiz de devam edecek. Buradaki en önemli oyuncular işletmeciler Onlarsız Ofisler kendi başlarına çalışmayacak.” “Personelimizin sağlık çalışanlarımıza biraz daha destek vereceğini, sağlık çalışanlarımızın özverili ve şefkatli çalışmalarını ön plana çıkararak faaliyetlerine devam edeceğini her birimiz bilmeliyiz.”
İlköğretim Doç. Dr. Hasan Rıza Aydın, merkezin Aile Hekimliği Kliniği bünyesinde hizmet verdiğini söyledi.
Aydın, merkeze 2019 yılından bu yana 1311 hastanın başvurduğuna dikkat çekerek, “Bu hastalarımız toplam 3 ton 800 kilo verdi. Şu anda toplam 530 hastamız programı tamamladı. Obezite takip programını sürdürüyoruz. Merkezimiz ilimizin ve Doğu Karadeniz bölgesinin tek obezite merkezidir.” “Merkez olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyoruz.” dedi.
Obezite Merkezi Sorumlu Doktoru Dr. Öğretim Üyesi Volkan Atasoy da dünya çapında üç katına çıkan obezitenin sadece yüksek gelirli ülkelerde değil, orta ve düşük gelirli ülkelerde de sorun haline geldiğini kaydetti.
Yapılan müdahalelerin ardından merkezde 9 ay süren takip programına katılan ve hedef kilolarına ulaşan 17 kişiye sertifikaları verildi.