Şeflerin Favorisi: Lezzetli Bir Klasik: Beef Wellington tarifi – Son Dakika Girme News

Beef Wellington, gevrek gevrek pasta dükkanı, sulu ve yumuşak sığır eti ile İngiliz mutfağının en prestijli yemeklerinden biridir. Bu özel tarif, şef Gordon Ramsay’ın en sevdiği yemeklerden biri olarak da bilinir. Evde konukların masalarında fark yaratacak bu lezzeti denemeye ne dersiniz?

Abbone tamamen ton

Google-News

Kamu: 10.02.2025 – 22:32


Sığır eti WellingtonLezzetli bir sığır filetosu, mantar duxelles (mantar püresi), jambon ve gevrek pasta klasik pişmiş bir İngiliz yemeğidir. Zarif sunumu ve tadı ile ünlü olan bu tarif, özel davet masalarına uyum sağlar.

Sığır eti Wellington Tarmmi

Malzemeler (4-6 kişi)

Ana Malzemeler:

  • 800 gr Fileto del Vitello (bir parça orta -gassi kalite seçin)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı hardal (Önerilen oruç)

Mantarların Duxelle için:

  • 250 g mantar (ince doğranmış veya Rond’dan geçti)
  • 1 soğan (ince doğranmış)
  • 2 karanfil sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı taze kekik veya biberiye (isteğe bağlı)

Diğer Malzemeler:

  • 6 dilim jambon (veya pastırma, isteğe bağlı)
  • 1 parçalı hamur (büyük, açık)
  • 1 yumurta sarısı (aşırı)
  • 1 yemek kaşığı süt (yumurta sarısı ile karıştırılacak)

Yapı

  1. Tuz ve karabiber sığır filetosu ile serpin.
  2. Tavayı yüksek ateşte ısıtın, zeytinyağı ve tereyağı ekleyin.
  3. Her yüzeyi 1 dakika boyunca kapatarak harici kahverengi oluşturun.
  4. Sobadan aldıktan sonra, hardalı sürerek dinlenmesine izin verin.
  5. Tavada tereyağını eritin, soğanı ve sarımsakları kahverengileştirin.
  6. İnce doğranmış mantarları ekleyin ve meyve suyu kurulana kadar kahverengi.
  7. Tuz, karabiber ve taze kekik ekleyin ve karıştırın.
  8. Karışım soğuyana kadar karışımı bırakın.
  9. Elastik film taze ve hafifçe jambon dilimlerini koyuyor.
  10. Tek mantar duxelles karışımı eşit.
  11. Hardal sığır filetosunu ortaya koyun ve germe yardımıyla sıkıca sarın.
  12. Buzdolabında en az 20-30 dakika dinlendirin.
  13. Puf böreği için hamuru açın, eti elastikleştirilmiş filmden çıkarın ve ortasına koyun.
  14. Kenarları iyice örtün ve uçları dikkatlice yuvarlayın ve kapatın.
  15. Yumurta sarısı ve süt karışımını uygulayın.
  16. Hafif çiziklerle bıçakla süsleyin.
  17. Fırını 200 ° C’de ısıtın
  18. Sığır eti Wellington’u fırında hazırlayın ve yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  19. Altın ve gevrek renge kadar fırında tutun.
  20. Yemek pişirdikten sonra 10 dakika dinlenmek için bırakın ve kesme servis edin.


Cumuriyiet Holiday Hotel'in rezervasyonu

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Firmanızın link ve tanıtımını ekletmek için Skype adresimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
malta dil okulu fiyatları